Рецепты от алены андреасян

Vs. Other Diets

How does a sugar-free diet compare to the ketogenic diet and other low-carb diets?

  • If you exclude all sources of sugar from your diet, you’re already on your way to eating a low-carb diet, since sugary foods provide the body with high amounts of glucose. Once glucose supply is reduced, the body burns fat for fuel instead of glucose from carbohydrates or sugar.
  • When sugar is taken out of the equation, your carb intake then depends on how many grains, veggies, legumes and other sources of carbs you still eat in proportion to fats and protein.
  • The keto diet is a very low-carb diet that includes virtually no sugar and only about 20–50 grams of net carbs daily. The majority of calories on the keto diet come from fats, like coconut oil, butter or fattier cuts of meat. Sugary, high-carb foods are eliminated, including grains, fruit, dairy and beans.
  • A sugar-free diet is one type of low-carb diet plan, among many different variations. How many carbs are typically in a low-carb diet? It depends a lot on the individual plan being followed, but most moderate plans range from about 50–130 grams of net carbs daily. Usually the lower the carb intake, the faster that weight loss will happen. However, a very low-carb diet isn’t always sustainable for some people or realistic, so a moderate low-carb plan may be a better fit.

Свекольный красный бархат

Алёна Солодовиченко, бренд-шеф Гранд-кафе «Dr. Живаго» и эксперт форума «Завтрак шефа»

Для теста (рецепт на форму 16 см):

• Печёная чищенная свекла — 280 г.• Сироп топинамбура — 220 г.• Ванильный экстракт — 1 ч. л.• Рисовая мука — 260 г.• Разрыхлитель — 2 ч. л.• Какао — 30 г.• Соль — щепотка• Кокосовые сливки из жестяной банки — 120 мл.• Яйцо — 3 шт.

Для крема:• Сыр сливочный — 200 г.• Мягкий творог 5% — 200 г.• Стевия или другой сухой подсластитель (не сироп) — по вкусу• Ванильный экстракт — 1 ч. л.

Свёклу, кокосовые сливки, сироп топинамбура, ванильный экстракт взбить в блендере до однородной гладкой массы. В свекольную массы просеять муку, какао и разрыхлитель. Яйца взбить с солью до пышной пены. Аккуратно смешать обе массы. Выпекать в форме при температуре 170 градусов 30-40 минут. Проверять готовность зубочисткой. Остудить в духовке.Мягкий творог предварительно выложить в миску с марлей или кухонным полотенцем и оставить в холодильнике мин на 3 часа, для того чтобы стекла сыворотка. Все ингредиенты для крема взбить миксером. Бисквит нарезать на 2/3 части. С помощью кондитерского мешка отсадить крем. Верхнюю часть бисквита можно нарезать кубиками и украсить торт сверху. Так же можно украсить ягодами, шоколадом, кокосовой стружкой.

Лайфхак: используйте вместо сахара сироп топинамбура. Он давно вошел в арсенал сторонников ЗОЖ. Сироп получают из клубней, которые содержат фруктаны, присущие только топинамбуру. Они намного полезнее для организма, чем фруктоза или глюкоза.

Морковный торт с мороженым

Екатерина Кригер, шеф-кондитер ресторана Stories, эксперт выставки Moscow Cake Show

Мука рисовая — 200 гСтевия — 1 ст. л.Морковь (натертая) крупная — 1 шт.Масло растительное — 3 ст. л.Банан (мякоть) — 1 шт.Яблоко (натертое) 1 шт.Корица — 1 ч. л.Разрыхлитель — 5 гСоль щепоткаОрехи: грецкий, миндаль, фундук (горсть)

Овсяное мороженное:

Сливки(молоко) овсяные — 230 млВаниль экстракт — 0,5 гМед — 20 г.Сироп топинамбура — 30 мл

Морковь, яблоко натереть, добавить мякоть банана, сахар, соль и растительное масло все перемешать. Добавить колотые орехи, корицу, муку с разрыхлителем. Все тщательно перемешать и дать настояться 15-20 минут.Разогреть духовку до 180С и выпекать в форме 35-40 минут.

Side Effects

Depending on how many carbohydrates you continue to consume once cutting out sugar, you may notice some side effects when changing your diet. Usually these will go away within one to three weeks as your body gets used to eating less processed foods and consuming more healthy fats and fiber.

You may want to transition into a lower-carb, sugar-free diet gradually in order to help your digestive system and appetite adjust. While altering your diet, it isn’t unusual to temporarily experience some of the following side effects:

  •  Low energy or fatigue
  • Digestive issues like bloating or gassiness
  • Cravings
  • Brain fog
  • Changes in your sleep and appetite

Final Thoughts

  • A sugar-free diet (or no-sugar diet) is a diet that excludes added sugars and most processed foods. This type of diet is similar to a low-glycemic index diet and low-carb diet in that it helps reduce your body’s reliance on glucose (sugar) for energy.
  • Benefits of a sugar-free diet include weight loss, helping normalize blood sugar, preventing insulin resistance, reducing cravings, giving you more energy and keeping you feeling fuller for longer after eating.
  • To reduce the amount of sugar in your diet, try focusing on making some of the following changes: Reduce or avoid sugary foods like cookies, cakes, candy and soft drinks; pair carbohydrates with proteins and healthy fats to make your meals more satisfying; consume unprocessed complex carbs instead of simple carbs; lower your intake of flour and white refined grains; eat more high-fiber foods like veggies, beans, legumes, nuts and seeds; and eat smaller amounts of starchy foods like white potatoes, white bread, rice, etc.

Гранола

Магомед Алботов, шеф-кондитер Laduree, эксперт выставки Moscow Cake Show

Оливковое масло −120 гОвсяные хлопья — 360 гТыквенные семечки — 65 гГрецкий орех — 65 гМиндаль — 55 гШоколад −100 гСушенная клюква — 65 гКорица — 5 гСоль — 4 гМёд −170 г

Смешиваем все сухие ингредиенты (кроме клюквы и шоколада)В сотейник вливаем оливковое масло, добавляем мёд и растапливаем на водяной бане. Снимаем с огня и вливаем в сухие ингредиенты. Тщательно перемешиваем. Получившуюся массу тонким слоем выкладываем на пергамент и выпекаем 30 минут в духовке при температуре 170 градусов. Достаем готовую гранолу, остужаем, добавляем клюкву и мелко нарезанный шоколад.

Best Sugar-Free Foods

Healthy protein foods:

  • Grass-fed beef, lamb, venison or other game
  • Free-range poultry like chicken or turkey
  • High-quality protein powders, including bone broth, collagen, whey protein (ideally from raw goat milk) or pea protein
  • Lentils, beans and other legumes (ideally soaked and sprouted to help with digestion)
  • Wild fish like salmon, mackerel, tuna, etc.
  • Organic natto or tempeh (fermented soybean product)
  • Raw milk and fermented dairy products like kefir or yogurt
  • Free-range eggs
  • Raw cheese

High-fiber foods (may contain small amounts of natural sugars):

  • Cruciferous veggies like cabbage, broccoli, Brussels sprouts, etc.
  • Other veggies (aim for a combination of cooked and raw) like bell peppers, cucumber, carrots, green peas, okra, turnips, squash, zucchini, asparagus, tomatoes, mushrooms, artichokes, etc.
  • Chia seeds and flaxseeds
  • Avocados
  • Coconut flakes
  • Berries
  • Beans like black beans, navy beans, adzuki, lentils, lima, split, mung, etc.
  • In moderate amounts, whole grains like quinoa, brown rice, oats, amaranth, buckwheat, teff, farro, etc.
  • In smaller amounts, other fruits that are a bit higher in sugar, like apples, bears, figs, prunes, oranges, grapefruit, melon or kiwi

Healthy fats:

  • Coconut oil, milk, butter or cream
  • Real virgin olive oil
  • Grass-fed butter
  • Nuts like walnuts, almonds, cashews, Brazil nuts, etc.
  • Seeds like chia, flax, pumpkin, sunflower, etc.
  • Avocado
  • Other oils like MCT oil, palm fruit oil, hemp seed, flaxseed, avocado oil, etc.

Sour foods, probiotic foods and other detoxifying ingredients:

  • Cultured veggies like salted gherkin pickles, olives or kimchi
  • Kombucha or coconut kefir
  • Natto, tempeh or miso
  • Kvass
  • Raw cheese
  • Lemon and lime juice
  • Apple cider vinegar (use some in salad dressing or in water with some lemon juice)
  • Bone broth
  • All fresh herbs and spices, like ginger, garlic, parsley, oregano, turmeric, etc.
  • Stevia (extract, green crystalized or drops). Stevia is a no-calorie, natural sweetener that makes a good sugar substitute in recipes. Use it in drinks or on foods in place of regular white table sugar.

Lactose-Free Diet Guidelines

The main and sole strict rule of a lactose-free diet is to avoid lactose-containing foods at any cost. Lactose intolerance is a medical condition, so if you fear that you might be lactose intolerant, please, consult with a doctor before making any decisions regarding your health, nutrition, or any other aspect of your life that might be affected by that. If you have no signs of lactose intolerance, and just want to try the lactose-free diet for weight loss, make sure to discuss your nutritional choices with a specialist first.

Although the main source of lactose in a regular diet is milk and dairy, it can also be found in some other foods. Since this dietary plan focuses more on what not to consume, rather than on what to consume, first, let’s take a look at the list of foods that contain lactose.

Lean and toned up body isn’t just a far-fetched fantasy. Check out the BetterMe app and watch it propel your weight loss journey into high gear!

Lactose-Free Diet Benefits

Besides the obvious reduction of unpleasant symptoms in lactose-intolerant people, there are a couple of other lactose-free diet benefits. Since the main rule of this diet is to avoid the consumption of lactose, which is found in dairy products, its benefits are the same as those of a dairy-free diet. So, without further ado, here are the main benefits of ditching dairy for your health ()

Avoid Hormones And Steroids

Sometimes the reason why people decide to start a dairy-free diet is to avoid the steroids or hormones, which may be present in milk. A 2015 review found that even a small number of hormones and steroids in milk may cause undesirable effects on the body. The authors, however, mentioned that more research is needed ().

Lower Risk Of Cancer

A 2017 review states that vegans, who avoid consuming animal products, among which is dairy, had a lower risk of cancer (). However, this may not be linked directly to dairy, since they also avoid fish, meat, eggs, etc.

Reduce Acne

Although there is not sufficient concrete evidence that going dairy-free will clear up your acne, some research shows that it may reduce the negative impact of dairy on the state of your skin ().

Looking for a way to break the vicious cycle of weight loss and tone up all the jiggly parts? Watch the extra pounds fly off and your muscles firm up with the BetterMe app!

Рецепты от алены андреасян

И все, что каждый из нас готовит у себя на кухне – это отражение его стиля жизни. Мы придумали книгу, видео-книгу, не только для того, чтобы поделиться рецептами деликатных блюд и десертов. Ее главная задача — вдохновить вас на собственный опыт, чтобы в домашних условиях вы легко готовили вкусные растительные композиции для себя и своих близких

Эстетичные и легкие салаты, теплые основные блюда, интересные закуски и конечно, десерты: от базового шоколада до нежнейшей панакоты. Продукты — как краски для художника, расскажем, как их выбирать, интересно миксовать, подбирать альтернативы. От самых простых, доступных до неожиданных и порой экстравагантных. Основная идея — включить вашу креативность и желание творить на максимум, чтобы оно сопровождало вас повсюду. Для этого помимо музыки и сочных кадров мы подготовили еще и домашние задания.

Концепт-шеф кафе деликатной еды «Без Рецепта», признанного лучшим местом с веганским десертом по версии Life Organic Awards. Автор двух книг о деликатном питании: «Книга кулинарного вдохновения» и «Гастрономический роман».

Журналист, адепт здорового образа жизни, идейный вдохновитель.

Восприятие пищи, приготовленной главным художником на кухне зависит не только от того, какие продукты использовались, как обрабатывались и что в итоге, вы видите на тарелке. Но и от самой тарелки. Если вы – художник, то все ваши гаджеты, посуда и даже самая маленькая ложечка для специй –это реквизит, который делает картину цельной. Помните, у наших родителей были сервизы? Они ждали в сервантах своего счастливого часа. Так вот, мне кажется, настало время, когда каждый час — счастливый. Я выбираю ежедневно сервировать блюда так, как будто, сегодня праздник. Так ведь и есть.

Расскажу про себя. Я на кухне – это как дети в песочнице. Им нужны разные игрушки и подручные средства для того, чтобы процесс был более увлекательным. И без них хорошо, но с ними в разы интереснее. Окружите себя всей этой красотой. Купите маленькую терку для чеснока и мускатного ореха, ручную соковыжималку как та, что была в одном из видеоуроков. Найдите симпатичную ступку для специй, пару силиконовых ковриков, чтобы минимизировать расход пекарской бумаги, мерный стакан и ложки для соблюдения пропорций и конечно, тарелки природных оттенков, чтобы растительная еда смотрелась гармонично.

Замечу, что тканевые полотенца могут стать экологичной альтернативой популярным сейчас бумажным рулонам. На просторах интернета масса проектов, предлагающих лен для кухни. Это и полотенца, и фартуки, и мешки для хранения орехов, круп, сушеных трав. В конце – концов, всегда можно вспомнить уроки рукоделия и сшить их своими руками, как это делали наши бабушки. Они-то знали толк в сохранности продуктов.

Будьте оригинальны не только в еде, но и в обустройстве кухонного пространства. И вы увидите как начнет меняться пространство самой жизни.

Источник

How to make gluten-free chocolate cake

There are a couple of tips and tricks to getting the right texture with gluten-free cake. First, you have to follow the recipe.

So many people comment on recipe posts saying that they made a ton of substitutions and the recipe didn’t turn out.

Other than the dairy substitute, I haven’t tried other substitutes in this recipe. If you use substitutions, you are doing so at your own risk.

Second, you want to mix at the right time and not over-mix. When you are beating the oil, sugar, and eggs you’ll want to beat it for the time listed.

This adds air which in turn helps the cake rise. Beating any longer will cause the batter to stiffen.

Health Benefits

Why is a high-sugar diet bad for you? Sugar can change the gut microbiota in a way that increases intestinal permeability, increasing inflammation. It can also contribute to overeating and obesity, causing many negative changes in the body.

Eating a low-sugar, low-glycemic index diet can help balance your blood sugar levels throughout the day, prevent insulin resistance (one long-term effect of a high-sugar diet), protect you from fatty liver disease and heart disease, control your appetite, and keep you fuller and energized for longer.

A low-sugar or sugar-free diet is very similar to what’s called a “low-glycemic index diet.” The definition of the glycemic index (GI) is “a measure of the blood glucose-raising potential of the carbohydrate content of a food, compared to a reference food (generally pure glucose, or sugar).” A food’s GI number tells you how quickly the food is converted into sugar once you eat it; the higher the GI number, the more drastically the food will cause your blood sugar level to increase.

All carbohydrates increase blood glucose (sugar), but this doesn’t mean that all carbohydrates are necessarily unhealthy and should be avoided. Sugary, processed foods impact blood glucose levels a lot more than whole, unprocessed foods. For example, table sugar, white bread, white rice, white potatoes, white flour and all other types of sweeteners have high GI values. ()

Factors that determine a food’s GI value include how much sugar the food contains, how processed it is, the fiber content and what other types of foods it’s paired with (this determines “the glycemic load”).

The types of high-GI foods that contain lots of added sugar and/or refined grains that you should remove from your diet include:

  • refined grain products made with white flours
  • most breads, processed breakfast cereals, cookies, snack bars, cakes, desserts, etc.
  • sweetened dairy products
  • sweetened beverages, such as soda and bottled juices
  • all types of table/cane sugar

Sometimes all other natural sweeteners should be excluded, too, depending on the state of your health, like honey, syrups, molasses, etc., and in some cases, other sweet ingredients like dried fruits (raisins, craisins and dates) and starchy root vegetables (like white potatoes, beets or winter squash) need to be limited in order to see results.

Тирамису с маринованной вишней

Андрей Шмаков, бренд-шеф ресторана SAVVA и эксперт форума «Завтрак шефа»

• Маскарпоне — 250 г• Сливки 35% — 120 мл• Мед липовый — 2 ст. л• Яблочный уксус — 1ст. л• Вишня размороженная — 250 г• Анис одна звездочка• Половинка палочки корицы• Цедра половины лимона и половины апельсина• Мед — 3 ст. л• Коньяк — 30 мл• По форме — печенье савойарди• Кофе эспрессо — 30 мл• Амаретто ликер — 10 мл

Взбить сливки до состояния густой сметаны. Аккуратно перемешать с маскарпоне. Добавить мед и яблочный уксус. Перемешать. Половину жидкости, что осталась после разморозки вишни, заварить с медом и специями, добавить вишню. Проварить 3 минуты и добавить коньяк. Охладить.Печенье замачиваем в кофе и амаретто. Выкладываем слои в форму: слой- крем-печенье в кофе и амаретто-вишня-крем (так 2 слоя).Заканчиваем слой кремом и посыпаем перед подачей горьким шоколадом.

Десерты без сахара. Лафхак: Сладость десерту могут придать мёд и спелые фрукты, например банан и яблоко. Они к тому же еще содержат полезные микроэлементы и витамины.

Брауни без сахара с малиной и фисташками

Юрьева Ульяна, основатель сети кондитерских Brownie Mama, эксперт выставки Moscow Cake Show

• Шоколад горький на сахарозаменителе — 300 г• Масло сливочное — 100 г• Финики без косточки — 110 г• Яйцо 2 шт.• Мука — 100 г• Какао — 30 г• Кипяток — 50 г• Фисташки без скорлупы, можно соленые — 150 г• Малина свежая — 150 г• Цедра 1 апельсина

Поставим духовку разогреваться до 170 С. Форму 20/20 застелем пекарской бумагой. Шоколад растопим на водяной бане или в микроволновой печи.Когда шоколад растопиться добавим в него масло и пробьем вместе блендером.Муку, какао, соль смешаем в миске венчиком. Финики очистим от шкурки. Для этого нужно залить их кипятком на 10 минут, слить воду, и аккуратно почистить, и удалить косточки. Зальем 50 мл кипятка и пробьем блендером. Добавим яйца, снова пробьем. Не выключая блендер добавить шоколад масло. Когда масса станет однородной лопаткой вмешаем сухие ингредиенты.Выкладываем тесто в форму, присыпаем рубленными фисташками, и ставим в духовку на 20 минут. Сердцевина должна остаться жидкой и дрожать при касании. Брауни можно есть тёплыми, аккуратно выкладывая ложкой, или остудить их и нарезать ровными кусочками. Попробуйте подать с малиновым соусом или мороженным).

What You Can Eat Or Drink On A Lactose-Free Diet?

It should be clear by now, that this nutritional plan allows you to consume any type of food, as long as it is lactose-free. Here are some examples of such foods from the above-listed categories (, )

Dairy

Lactose-free milk, non-dairy creamers, non-dairy whipped topping, almond, rice or soy milk, soy yogurt or soy cheese, almond milk or cheese, soy-based sour cream.

Grains And Starches

Potatoes, rice, barley, pasta, noodles, macaroni, breads made without milk, saltines and whole grain crackers, cereals made without milk.

Fats

Vegetable, nut and seed oils, shortenings, margarine without butter or milk, for most people butter is well tolerated, but it depends on the individual.

Fruits And Cegetables

Any fresh fruits and vegetables, fruit and vegetable juices, cooked or baked fruits and vegetables without milk products.

Meats, Fish, Poultry, Eggs, Etc.

Any fresh cooked plain meats, fish, poultry and eggs, peanut butter, nuts and seeds, soy cheeses, cooked dried peas and beans.

Soups, Sauces, And Seasonings

Vegetable, meat, or fish soups without milk, broth, bouillon, consommé, gravies made with water, plain herbs, and spices.

Sweets And Desserts

Dairy-free frozen desserts, frozen pureed fruit bars, fruit ices and sorbets, jellies, jams, preserves, gelatin desserts without dairy, honey, sugar, syrups, lactose-free pies, cakes, and other baked goods.

Матча-блинный торт с клубникой

Александра Скобова, основательница Matcha Dope, эксперт выставки Moscow Cake Show

Для блинчиков:

• Гречка зеленая сухая — 300 г• Молоко кокосовое — 250 мл.• Вода −100 мл.• Экстракт ванили 1 ч.л.• Сода — 1 ч.л. без горки• Агава по вкусу• Соль по вкусу• Матча — 1 ст.л. с горкой

Для крема:

• Белый шоколад на эретрите (веган) — 300 г• Кокосовые сливки — 400 г• Ваниль по вкусу• Клубника замороженная или свежая — 50 г

Зеленую гречку замочить на ночь, утром слить воду и промыть. Все ингредиенты кладем в блендер и взбиваем в однородную массу, тесто получается, как на классические блины или даже немного жиже. Выпекаем на сухой сковороде без масла, если прилипает, можно слегка смазать кокосовым маслом.Топим шоколад на водяной бане. Сливки, клубнику и ваниль взбиваем в блендере, смешиваем с шоколадом и ставим в холодильник охлаждаться. Если вам не сладко, добавьте сироп топинамбура или мед. Далее собираем торт: промазываем коржи, ставим в холодильник на час, украшаем.

Gluten-Free Chocolate Cake

Sometimes you just need a little gluten-free cake chocolate cake to get you through the day. We make this chocolate cake recipe at least once a month.

It’s simple, uses minimal ingredients, and it bakes up quick.

I often find that gluten-free cake recipes are complicated or call for a kazillion ingredients (ok, not a kazillion — but a lot).

I don’t have the time or the brain space to bake up crazy big recipes, or recipes that have tons of steps in them.

I need gluten-free cake recipes to be simple, have less than 15 ingredients, and require two bowl or less — otherwise my kitchen ends up a massive wreck.

You know what I’m talking about right?

Piles and piles of dishes, all for one delicious thing — a gluten-free chocolate cake. You might be wondering why it has to be that way. Well, It doesn’t.

There are amazing recipes out there, and they don’t take forever to make or require you to hire a housekeeper to clean up after you in the kitchen. You just have to look for them.

Give this gluten-free chocolate cake a try and see what I mean. We often use this gluten-free cake recipe to make gluten-free birthday cake.

Do you love whipping up delicious desserts in the kitchen, but want to improve your skills? Take this Raw Vegan Desserts Course to become a gluten-free, dairy-free dessert pro!

When we first switched over to a gluten-free diet we struggled. Gluten-free recipes were over-complicated and we got frustrated in the kitchen.

We were tired of having to hunt down ingredients and even more tired of recipes failing.

Chocolate cake was one of the things we missed the most. Not flour-less chocolate cake, not chocolate cake made with nut butters, but regular old-fashioned gluten-free chocolate cake.

The kind that is crumbly on the outside, and spongy in the middle.

We tried a couple of gluten-free chocolate cake mixes (mind you, this was seven years before this post) and weren’t satisfied. Most of them tasted like grass.

It wasn’t until I started creating recipes from scratch that we found our perfect, easy gluten-free chocolate cake.

What Is a Lactose Intolerance?

Lactose is a sugar found in milk and milk products. Our bodies produce an enzyme called lactase, which helps us to digest lactose properly. In some people, the body stops producing adequate amounts of lactase and they become unable to digest the sugar properly, causing gastric discomforts such as gas, bloating, cramps, diarrhea, and nausea.

For some, ingesting small amounts of foods containing lactose may not cause any problems. Certain folks who are lactose intolerant may find that they can eat yogurt and goat’s milk. There are also lactase tablets which help in digesting lactose. But for people who cannot tolerate lactose, choosing lactose-free products is their best bet.

The Spruce / Nyssa Tanner

What Not To Eat Or Drink On A Lactose-Free Diet?

Here are some food categories that include products which contain lactose, and thus should be avoided by those who follow a lactose-free diet (, , , )

Dairy

Milk, buttermilk, cheese spreads and cheese foods, cream, cottage and ricotta cheese, some other cheeses (aged cheese usually contains less lactose, while its levels in soft and processed cheeses are higher), ice cream, evaporated and condensed milk, sour cream, yogurt, kefir, malted milk, hot chocolate mixes, whey.

Read More: Which Milk Is Best For Weight Loss: Should We Demonize This Calcium-Packed Drink?

Grains And Starches

Frozen potato foods with milk or lactose, dry cereal with milk, instant mashed potato mixes, baked goods made with milk (breads, muffins, biscuits, rolls, etc.), pancakes or waffles made with milk products.

Fats

Cream cheese, margarine with milk or cream, party dips, sometimes butter. Butter is very low in lactose and is usually well tolerated even by those with lactose intolerance. Only those who are highly sensitive to lactose may need to avoid butter.

Fruits And Vegetables

Fruits or vegetables processed with lactose, vegetables coated in batter, creamed vegetables, fruit smoothies made with yogurt or milk.

Meats, Fish, Poultry, Eggs, Etc.

Meats in cream sauces, omelets or souffle with milk, processed meats with milk or lactose, breaded or batter-dipped meat, fish, or poultry.

Soups, Sauces, And Seasoning

Cream soups, whipped cream, white sauces and gravies, soup mixes with milk products, chowders.

Desserts And Sweets

Cream or cheese-filled pastries, fudge, coated candies and chocolates, pudding and custard, toffee, butterscotch or caramels, any cookies, cakes, pies, pastries, desserts with milk.

Food Ingredients

Milk powder, protein and solids, nonfat dry milk, whey, whey solids, or protein.

To ensure that you won’t consume any food that contains lactose, always check the labels.

Топ-5 летних веганских блюд Алены Андреасян:

1. Веганский «Цезарь» с жареной хлебной крошкой. Почему он? Потому что соус из тофу действительно напоминает соус из одноименного салата.

2. Прохладный летний суп из авокадо. Он зеленый, насыщенный, питательный и освежающий — то что нужно при московской жаре.

3. Хумус. Вкусный белковый продукт, актуальный в любое время года. А летом можно добавлять в него шпинат, свеклу, молодой горошек и получать более разнообразные блюда.

4. Зеленый салат. Летом нужно пользоваться случаем и озеленять организм свежими травами, пряной руколой, шпинатом, фермерским кейфом. Сделайте заправку из растительных масел и лимона и наслаждайтесь.

5. Найскрим, или мороженое из замороженного банана. Это отличная альтернатива классическому лакомству, и его могут приготовить дома как взрослые, так и дети.

Источник

What Are Dairy-Free Products?

Dairy-free products do not contain casein and whey. These proteins are often found in products labeled lactose-free since removing lactose from milk products may not eliminate these proteins. These proteins will still be present unless there are other forms of processing done to remove them.

To understand the dairy-free label, it is best to understand what dairy actually means. Dairy refers to milk and any part of milk that comes from cows and other mammals. Thus, to be dairy-free, a product must have no milk and no ingredients that are part of milk.

Since lactose comes from milk, a product that is dairy-free will not have lactose in it. This means that a product that is dairy-free is also lactose-free; but remember that a product that is lactose-free is not necessarily dairy-free.

What Is a Sugar-Free Diet?

A sugar-free diet (or no-sugar diet) is one that typically limits all sources of added sugar (like soda, snack bars and desserts, for example) and hidden sugar foods, and it sometimes also encourages a reduction in high-carbohydrate foods (like grains or fruits) that can still be healthy but do contain natural sugars.

There isn’t just one way to eat a low-sugar diet, but rather a variety of different plans depending on your goals and preferences. You might choose to eliminate basically all sources of sugar from your diet, including things like fruit and even some veggies, or to only eliminate sweetened processed foods that are high in empty calories. ()

Either way, there are lots of benefits to consuming more satisfying, nourishing foods in sugar’s place, such as lean proteins and healthy fats. Another perk is that most low-sugar or sugar-free diets don’t require calorie counting, since eliminating processed foods is usually enough to produce results on its own. ()

Some of the benefits of reducing your sugar intake in place of eating more whole foods include:

  • Help with losing weight and preventing obesity ()
  • Lowered risk for type 2 diabetes or prediabetes
  • Gaining more energy
  • Having more stabile moods
  • Reduced risk for inflammatory digestive conditions, such as irritable bowel disease (IBD), Crohn’s disease, candida, IBS and intolerance to wheat/gluten or FODMAP foods — many also notice less constipation, diarrhea, stomach bloating or acid reflux
  • When sugar contributes to obesity, a sugar-free diet lowers risk for conditions related to metabolic syndrome, such atherosclerosis, hypertension and heart disease
  • Possibly less risk for cancer
  • Protection against fatty liver disease
  • Better protection against other common conditions related to inflammation, weight gain and nutrient deficiencies like hemorrhoids,  kidney stones, peptic ulcer, PMS, autoimmune diseases, polycystic ovarian syndrome, and neurological diseases like dementia or Alzheimer’s disease

In order to reduce your sugar intake and deal with cravings for sweets or refined carbohydrates — a very common problem among most people looking to lose weight or improve their eating habits — there are five main steps I recommend taking, which are discussed in more detail below:

  1. Eat more fiber.
  2. Include more protein in your diet.
  3. Eat more healthy fats.
  4. Consume sour (including probiotic/fermented) foods.
  5. Read ingredient labels carefully when grocery shopping in order to know just what you’re consuming, since most people don’t realize how much sugar they’re really eating or drinking. ()

Choosing an Eating Plan

In order to choose the best eating plan, you need to know you have lactose intolerance or a milk allergy. If you or your child are allergic to dairy or parts of milk like casein or whey, then steer clear from lactose-free products and stick to those that are labeled dairy-free or vegan. It is important that you become familiar with dairy-derived ingredients so you know which products are safe for you and your loved ones. If you or your kid has been diagnosed with lactose intolerance, then simply look for the lactose-free label.

Another thing to keep in mind is that there are also differences between the terms dairy-free and non-dairy. Dairy-free is not a term regulated by the U.S. Food and Drug Administration; it is an industry and marketing term. Non-dairy is the regulated term and it actually allows for the presence of milk protein such as casein, whey, and other derivatives. If you have a milk allergy, non-dairy products may not be safe. 

If you are following a vegan diet, you will not consume any dairy products, whether or not they are labeled as lactose-free because dairy products come from animals. Therefore labels that read «dairy-free» may be safe for those eating vegan as long as there are no other animal products in the ingredient list.

8 марта девушкам можно все и «Без Рецепта»: 9 веганских тартов без рафинированного сахара и другая скорая помощь

В кафе деликатной кухни «Без Рецепта» от Алены и Изабеллы Андреасян придумали тарты, которые можно даже на ночь – о чем еще мечтают девушки, и еще парочку кулинарных сюрпризов.

Главный женский праздник года шепчет о близости. К 8 марта концепт-шеф «Без Рецепта» Алена Андреасян выпустила новую скорую помощь – суперфуд-коробочку с 9 тартами (4500₽) с разнообразными начинками от «сырных» муссов без молока до кокосовой карамели и лаймового крема. Мыслимо? Конечно! А еще «лекарства» отпустят в любое время и без спецуказаний. Эффект мгновенного улучшения самочувствия обеспечен.

В сладких наборах к 8 марта каждый тарт уникален. Основа выпечена из смеси миндальной и фундучной муки, а начинки не повторяются. Горький шоколад, нежнейший лаймовый крем из ферментированного кешью и мусса на основе тофу, аж два вида кокосовой карамели, белый шоколад с малиной и фисташками, манговый мусс и еще несколько небанальных сочетаний. Все традиционно Total Vegan, Gluten Free и без рафинированного сахара. Одним словом – то, что доктор прописал для строгих веганов и вегатарианцев, постящихся – а впереди 7 недель Великого Поста, тех, кто придерживается безглютеновой диеты или просто следит за чистотой состава и предпочитает полезно-легкие сладости производственным тяжеловесам.

Кроме новинки, к 8 марта в «Без Рецепта» дарят 20%-ную скидку на книгу «Гастрономический роман» от Алены Андреасян при заказе коробочки тартов и/или «Шоколадной аптечки». В книге полезных рецептов собраны весь опыт и искания отъявленного шокоголика. Алена обучалась в кулинарной академии PLANLAB Мэттью Кенни в Лос-Анджелесе, разработала собственную технику производства шоколада при минимальной термической обработке, знает все сорта какао и любит сладости до безумия – а потому рецепты «Романа» можно применять каждый день. Шоколадный ганаш на все случаи жизни, базовый рецепт песочного теста, vegan-пироги, банановое мороженое, «самый лучший в мире шоколадный торт» и, как и во всех новеллах, пустые страницы для собственных гастрозаметок.

Источник

Dairy Alternatives To Consume While Following A Lactose-Free Diet

When talking about the lactose-free diet, sometimes people ask such questions as “What can I eat on a lactose and gluten-free diet?”, or “What protein can I eat on a lactose-free diet?”. As you may already know, dairy is a great source of various vital nutrients. Following a diet that completely bans all dairy products may lead to nutrient deficiencies that in turn causes a slew of health problems.

That is why, if you want to go lactose-free, you should carefully plan your meals, so that you would receive all the essential components which are present in dairy, without consuming lactose. Luckily, there are numerous dairy alternatives and foods that contain the same components, so here are some of the foods that can help you maintain a healthy nutritional balance

Protein

Proteins are building blocks of your body. They are necessary for the proper functioning of your system and can greatly aid in weight loss, prolonging the feeling of fullness and preserving lean muscle mass (). Although dairy is rich in protein, it is not the main source of this nutrient in a regular diet. Some of the main high-protein foods are meats, fish, eggs, beans, and legumes. Great vegetarian options include tofu, legumes, and whole grains.

Read More: 3 Day Egg Diet: Can It Up Your Protein Intake And Kick Weight Loss Up A Notch?

Calcium

Calcium is essential for your bone health, muscle contraction regulation, and blood clotting. Since dairy is one of the main sources of that mineral in a regular diet, you may need to find more lactose-free sources of this micronutrient, when following this nutritional plan. Alternative calcium sources include leafy greens (kale, spinach, cabbage, broccoli, okra), soya beans, tofu, nuts, salmon, sardines, almonds, shellfish, calcium-fortified orange juice, and dried beans (, ).

Vitamin D

Another essential micronutrient found in dairy is vitamin D. It promotes healthy bones, reinforces the immune system, boosts brain health, stabilizes the nervous system, helps in insulin regulation and diabetes management, and supports the proper functioning of lung and cardiovascular systems (). You can obtain vitamin D from exposure to natural sunlight, and consumption of fatty fish, eggs, fish liver oils, and fortified products (). 

Рейтинг
( Пока оценок нет )
Editor
Editor/ автор статьи

Давно интересуюсь темой. Мне нравится писать о том, в чём разбираюсь.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Кукла Злата
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: